Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Altoirea la luna

Plantele pot fi folosite si in combinatie cu o "momaie".Mai exista un procedeu al magiei terapeutice numit in unele locuri si "altoire la luna":momaia specifica bolnavului, cuprinzand deci principiul afectiunii de care sufera, se introduce intr-un copac sau intr-o planta cu seva abundenta. Cel mai adesea se folosesc stejarii sau mestecenii. Intr-o noapte cu luna plina, se face o crestatura adanca intr-un copac, in care se introduce momaia.
Crescatura se acopera apoi fie cu bucata de lemn care a fost decupata, fie cu smoala. In acest fel, boala va fi transmisa, pe cale magica, copacului. Desigur, momaia poate fi preluata de un om sanatos sau de un animal. Aceste practici nu vor fi dezvaluite insa aici, ele fac obiectul magiei negre.
Desi am mai abordat magia influentarii erotice, vom mai reaminti faptul ca multe retete de dragoste se bazeaza pe plante amestecate cu sangele femeii care vrea sa cucereasca. Efectul lor este trezirea dragostei barbatului sau mentinerea iubirii deja existente.