Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Magia terapeutica a mirosurilor

Biserica ortodoxa a invatat de la evrei multe dintre utilizarile si puterile miresmelor.Cand se sfinteste un nou altar, se ascunde in lemnul acestuia un relicvar mic cu o substanta aromata. Aceasta substanta mirositoare este alcatuita din: mastica, lamaie, smirna, aloe si tamaie alba.Mastica a fost sadita prima
data pe insula greceasca Chios, care, de atunci, poarta si numele de insula de Mastica. Numele rasinii vine din grecescul "mastazo", insemnand "eu mestec" fiindca in Orient aceasta rasina era mestecata frecvent pentru curatenia dintilor si inmiresmarea respiratiei.
Sfantul mir al Bisericii ortodoxe este alcatuit dintr-o intreaga paleta de substante aromate.Initial, se foloseau sute de plante care erau zdrobite si preluate; din ele era recoltat uleiul sfant care era apoi strans in butoaie uriase de argint.Fabricarea incepea in ultima zi de luni dinainte de Sfanta Maria (15 august) si tinea pana in "Joia verde"(joia de dinaintea Pastelui).In timpurile noastre, peste 40 de substante aromate sunt fierte in vin si ulei de trandafir.Pentru a aprinde focul din vatra, preotii rostesc rugaciuni si formule sacre.
Dintre miresmele naturale, locul principal in magie il reprezinta uleiurile eterice extrase din celulele uleioase ori din diferitele segmente ale corpului plantelor.Trebuie retinut ca uleiul volatil extras din radacina nu are neaparat acelasi miros cu floarea sau frunzele.In intreaga lume, din peste 100.000 de tipuri de plante se extrag in jur de 1700 de uleiuri volatile.
Procedeele de extragere a uleiurilor voltile sunt numeroase. Strangerea acestor uleiuri in grasime este baza procedeului: plantele sunt presate intre doua placi de sticla unse cu grasime.In fiecare zi, plantele presate sunt inlocuite cu altele noi.Acest ciclu zilnic se repeta timp de trei luni, la sfarsitul carora grasimea este saturata cu uleiuri eterice.Apoi placile sunt scufundate in alcool, iar acesta preia imediat mireasma.Aceasta se foloseste in scop terapeutic, prin mirosire.Mai exista plante care se piseaza pt a obtine o pulbere uscata, cu miros pronuntat.De obicei, aceasta pulbere se foloseste la arderi si benefic este mirosul fumului.