Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Traditii arunci cand dai bani

Zicala foarte cunoscută: „Să nu dai bani în zilele de luni sau în prima zi a lunii, pentru că vei fii obligat să dai bani toată săptămâna sau toată luna"s-a dovedit valabilă.
Aduce noroc dacă aduni bănuţi-monede într-un borcan, pe care să-l păstrezi în bucătărie. Economisind banii mărunţi, ei vor atrage şi bancnotele, spun cei care au pus în practică acest obicei străvechi.

În portofel trebuie să păstrezi măcar o bancnotă, indiferent de valoarea acesteia, dar s-o împătureşti încât să semene cu o piramidă ( un triunghi). Când crezi că nu ştii cum să te scapi de un ghinion financiar, se spune că „piramida" banilor te scapă de necaz, deoarece găseşti sursa sau sponsorul care să-ţi poarte noroc.
Aduce ghinion când primeşti un portofel gol. Trebuie să rogi pe cel care ţi-l dăruieşte să pună măcar un bănuţ şi o bancnotă ; tradiţia spune că va avea spor şi cel care-l primeşte, dar şi cel care oferă un astfel de dar.
Să întâmplinăm noaptea Anului Nou cu bani în buzunar.
La pragul dintre ani, în familiile care au firme, patronul trebuie să ţină bani în mâna dreaptă, iar în cea stângă un pahar plin cu şampanie; ritualul aduce spor la bani şi relaţii amicale durabile.
Dacă dăruieşti unei persoane dragi o poşetă, de asemenea, trebuie să n-o oferi goală. În buzunarul sau în portofelul acesteia pune bani mărunţi sau bancnote. Dacă persoana este foarte cochetă, pune în poşetă o batistă nouă, dar pentru batistă trebuie să-i „plăteşti" persoanei care ţi-o oferă un bănuţ, pentru că batista este simbolul unei despărţiri.
Dacă găseşti pe drum un bănuţ, poţi să-l ridici numai dacă are cifra în sus ( valoarea banului); în acestt caz, banul îţi aduce noroc. Dacă eşti tentat să ridici banul de jos, chiar dacă acesta are stema în sus, moneda aceasta îţi ava aduce ghinion şi pierderi financire. Nu este exclus, ca banul respectiv să fie aşezat astfel, în mod intenţionat, de cineva care vrea să scape de un ghinion financiar.
În magazinele cu obiecte ezoterice întâlnim celebra broscuţă norocoasă chinezească, care ţine în gură un bănuţ găurit, mesagerul sporului în tradiţia chinezească. Broscuţa norocoasă din jad galben activează sporul în Feng Shui, iar această tradiţie este foarte bogată în simboluri norocoase.