Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Cum scapi de blesteme si vraji si demoni

 Cum scapi de blesteme si vraji si demoni.Ingerii rai, sau demonii, sunt fiinte personale si reale, ca si ingerii buni. La inceput au fost ingeri buni, dar folosindu-se rau de libertatea lor, si razvratindu-se impotriva lui Dumnezeu, din mandrie, au fost izgoniti din cer.Numarul lor este foarte mare. Unii dintre demoni sunt in iad,
altii pe pamant, unde ispitesc pe oameni, si altii sunt in vazduh.Despre acestia, se spune ca "roiesc in jurul nostru ca pasarile prin aer".Demonii se mai numesc diavoli, draci, duhuri rele etc. Capetenia lor este Lucifer sau Satan.Nici lumea demonica nu este o lume haotica, ci foarte bine organizata. Dar numai in scopuri rele, caci demonii nu mai sunt capabili de lucruri bune.
Caderea lor a fost inainte de facerea omului, deoarece Adam a cazut din ascultare prin ispitirea lui Satan. "Voi sunteti fii ai diavolului, le zice Mantuitorul fariseilor, acela de la inceput a fost ucigator de oameni si in adevar n-a stat" (Ioan 8,44).Ei au si acum firea ingereasca, dar sunt lipsiti de har. Demonii "cred in Dumnezeu si se cutremura" (Iacov 2,19) , dar nu-l mai pot iubi.Demonii au mare inrudire cu nalucirea sau imaginatia pacatoasa, cu pofta irationala si cu mania dobitoceasca.

Cu aceastea ispitesc apoi si ei pe oameni. Sfantul Petru arata ca "diavolul umbla ca un leu racnind, cautand pe cine sa inghita" (I Petru 5,8) . Iar Sfantul Teofan Zavoratul spune: "Una din viclenele curse ale vrajmasului este sa se ascunda pe sine, adica sa-l incredinteze pe pacatos ca el nu exista, in urma carui fapt el face ce vrea in sufletul pacatos".
Orice om care se află sub blestemele vrăjitorilor tot se află sub puterea satanei. Pentru a se elibera de sub această putere, trebuie mai întâi să deschidă ochii minţii şi inimii lui şi să caute a cunoaşte şi înţelege mesajul Evangheliei Domnului Isus Hristos aşa cum este scris pe paginile Sfintelor Scripturi. Apoi, din moment ce va înţelege cum poate fi eliberat, trebuie să facă o alegere să se întoarcă de la întuneric la lumină, şi de sub puterea satanei la Dumnezeu. Aşa va primi, prin credinţă în Domnul Isus, iertarea de păcate şi moştenirea cu cei sfinţiţi. Aceasta şi este pocăinţa. Aceasta se întâmplă la naşterea din noi. Nu există o altă alternativă pentru oameni sau o altă posibilitate de a scăpa de blestemele sub care se află. Cei ce merg la alţi vrăjitori sau mai rau la preoti care lucreaza prin exorcizari si ritualuri cu spiritism, care le promit eliberarea de sub blestem, nu fac decât să-şi agraveze starea şi să meargă din rău în mai rău.