Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Locurile energetice

La fel precum corpul uman este dublat de un corp energetic, care poate fi influentat, Pamantul are si el centrii sai energetici, care formeaza o adevarata  retea. Daca astrologia este necesara vrajitoarelor pentru a lua in calcul, in procedurile magice, influentele astrale, nici influenta energiei Pamantului nu trebuie neglijata.

Exista locuri in care eficienta demersurilor magice este aproape nula si exista altele, in care pana si un novice, care nu se poate concentra energetic ca o vrajitoare experimentata, realizeaza adevarate minuni.De ce? Tocmai fiindca influenta energiei telurice este extrem de importanta in vrajitorie.
Daca bioenergeticienii sau maestrii asiatici ai acupuncturii lucreaza, fiecare cu metoda lor specifica, asupra centrilor energetici umani, exista persoane care stiu cum sa influenteze sistemul energetic al unei zone geografice.In primul rand insa, ei trebuie sa poata simti dispunerea centrilor energetici ai unui loc.Cum se face asta?Prin acelasi simt pe care il au persoanele care pot gasi apa doar cu o bagheta din lemn.
Mai exista insa "puturi" si "locuri sfinte".Primele sunt locuri malefice, in care un dezechilibru al energiei telurice produce efecte foarte periculoase.Li se spune "puturi", fiindca "simti ca o gaura in pamant, care stoarce din tine toata energia".
Sunt locuri evitate de oameni, fiindca, desi majoritatea nu simt cu exactitate "putul", toti resimt efectele fizice: deasupra unui put ai stari de lesin, de greata, migrene ft violente.Nici animalele nu pasc din zonele unde se afla un put energetic.
Construirea unei case deasupra unui put este o adevarata catastrofa; boli necrutatoare, cum ar fi cancerul, ii lovesc pe cei care locuiesc acolo, somnul devine fie imposibil, fie torturat de cosmaruri, iar casa este locul de desfasurare a unor fenomene inexplicabile: obiecte care se misca singure sau se sparg fara sa le fi atins cineva, animale domestice, cum ar fi pisicile , care devin fiare.
Din cauza acestor fenomene, satenii spun ca asemenea case sunt bantuite, cand, de fapt, ele sunt pur si simplu plasate unde nu trebuie. Exista insa o legatura intre aceste locuri si lumea de dincolo, de aceea exista ceva adevar in a spune ca sunt bantuite, fiindca, "puturile energetice" sunt locurile cele mai favorabile invocarii  
duhurilor din cealalta lume si, pe de alta parte, practicarii magiei negre.Aceasta se explica prin faptul ca dezechilibrele energetice sunt cai de acces catre alte lumi.
La polul opus se afla "locurile sfinte". Acestea sunt zone in care reteaua energetica a Pamantului este echilibrata aproape perfect.In aceste locuri, din cele mai vechi timpuri s-au observat efecte benefice asupra sanatatii oamenilor si animalelor. De asemenea, viata vegetala este mult stimulata.
Pentru practicile magiei albe, asemenea locuri sunt adevarate temple.Ele prezinta si avantajul de a fi, de cele mai multe ori, destul de greu accesibile .Spre deosebire de puturile energetice, locurile sfinte se intalnesc in special pe platourile inalte ale muntilor si in zonele deluroase impadurite.
Tehnicile vrajitoresti au efecte deosebite daca sunt practicate in asemenea locuri, in special procedurile  de desfacere (descantecele), cele ale magiei ero.tice si ale magiei apei neincepute.In legatura cu apa folosita in ritualuri, trebuie precizat ca nu orice izvor ofera apa potrivita; daca el este plasat intr-o zona energetica malefica, nu aveti ce face cu acea apa.
In Romania exista mai multe locuri extraordinare de bune din punct de vedere energetic, favorabile magiei: ele se afla pe platourile inalte ale muntilor Retezat, Candrel, Piatra Craiului, Intorsurii si, poate cel mai puternic centru energetic din Romania, in masivul Ceahlau.