Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Dezlegarea cu foc viu

Dezlegarea cu foc viu este buna impotriva trimiterilor de necaz si a celor facute pe sporul casei ori intre iubiti si prieteni. Dezlegarea aceasta o puteti face si atunci cind persoana are semne ca i s-a trimis un fapt de boala grava ce i-a iesit pe piele si nu se vindeca cu nici un chip. Pentru aceasta
trebuie sa gasiti un loc mai indepartat.
 Locul nu trebuie sa fie nici umed, nici uscat, sa fie loc curat si drept, fara buruieni, iar prin apropiere sa nu treaca fir de apa. Foarte bine ar fi daca puteti gasi acest loc intre doi stejari gemeni, adica rasariti in acelasi timp, caci focul se cuvine vegheat si de parte barbateasca si de parte femeiasca. Asezati lemne ca pentru un foc si inconjurati locul cu un cerc magic de vreo doi metri largime, desenat pe pamant cu praf de sare si cu cenusa din vatra. Aprindeti focul, fara a folosi chibrituri sau lumanare, cu un carbune de lemn curat luat din jaratec neintors cu vatraiul si descantati:


Lumina mare



Doamna mare



De pe 99 de vai venita



Din 99 de tari intalnita



Sa dai leac si trup si fapt



Foc cu apa botezat.



(acum stropiti focul cu cateva picaturi de apa rece in care a stat, cu o noapte intreaga inainte, o piatra magnetica)



Cu tamaie tamaiat



(aruncati in foc 3, 7 sau 9 baobe de tamaie ori de sofran)



Cu matura maturat



(presarati pe foc o mana de praf din drum, din loc batut de picioarele oamenilor, dar putin, ca sa nu cumva sa se stinga focul)



Para alba, para curata



Fara prihana



Fara spurcaciune



In lungis



Si-ncurmezis



In suis



Si-n coboras



Alb codalb



Rosh porosh



Da-mi si leac si trup si fapt.



AMIN!



       Pe focul facut, puneti un vas micut de arama, turnati in el noua paharele cu apa si aruncati doua-trei crengute de LEMNUL DOMNULUI. Apoi lasati sa fiarba foarte incet, caci focul nascut viu este mult mai fierbinte decat focul obisnuit si are putere arzatoare mai mare. Daca apa de la fiertura devine rosie, este semn ca lucrarea facuta nu are cale de intoarcere, iar dezlegarile de ea le poate face numai o vrajitoare de ultim rang. In acest caz, stingeti focul si nu mai incercati nimic asupra respectivei vreji, caci este degeaba.



       Daca insa apa din vas este alba, faceti trei cruci cu cutitul in ea rostind numele celui sau celei careia ai descantati si procedati mai departe in felul urmator: Turnati apa fierbinte peste focul viu ca si cum ati cauta sa-l stingeti. Apoi, folosind negreala ce s-a format din cenusa si apa, trageti cu degetul linii in fata usii, a ferestrelor si a portii de la casa persoanei careia i s-a facut trimiterea.



       Aceleasi semne le faceti si dinaintea oricerei intrari ori destupaturi din casa (la gura pivnitei, la usa sobei sau a podului, e.t.c.)



       Oprirea intrarilor cu acest amestec de apa si cenusa de foc viu este o piedica foarte tare, caci putine lucrari vrajitoresti pot sa treaca de fierbinteala focului si de largimea apei. Focul viu este foc sfant, caci el nu are samanta, adica nu e facut cu scanteie, cu scaparici de flacara si are, cel mai adesea culoarea albastra, culoarea lunii, care este cel mai puternic astru al lucrurilor vrajitoresti. In timp ce insemnati deschiderile din casa, numarati cu glas tare indarat, de la 9 la 1 zicand asa:



Mãtrice mãtricatã



Lasã gura cãscatã



De la noua tãri si noua mãri



De la trei cãtei bordei



Neagrã ca pacura



Verde ca iedera



Te-oi prinde fãrã picioare



Te-oi lega la intrare



Te-ao taia fãrã cutit



Te-oi arde fãrã foc



Si te-oi manca fãrã de gura



AMIN!



       Cu negreala ramasa, puteti unge colturile la usi si ferestre ori persoana respectiva pe crestetul capului si la incheieturile mainilor si picioarelor, ca sa fie daruita cu noroc si ferita de necazuri.