Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Deosebirea celor sase moduri de lucru magic cu amestecurile in vraji

Aceste sase procedee cuprind toate practicile magiei terapeutice a celor trei mari amestecuri.
SemanareaEste unul dintre cele mai vechi procedee.Momaia este pusa in pamantul dintr-un vas de argila.Este vorba de o imbogatire a pamantului,caci momaia este intotdeauna un praf uscat, pe care-l amestecati cat mai bine pamantul.Apoi udati-l si asezati-l la loc in vas.In acest pamant puneti
semintele plantei care este indicata in boala de care suferiti.Bineinteles ca si momaia este potrivita acestei afectiuni.De pilda, pt bolile de ficat, se taie un cocos negru intr-o noapte cu luna noua.I se extrag ficatul, pipota si inima.Acestea se lasa la uscat, la saore, dar intr-un loc cu vant.Apoi se piseaza pana la obtinerea unui praf.Acesta ("momaia") se amesteca in pamantul din vas si acolo se pun seminte de rostopasca (atentie, este o planta toxica!). Rostopasca se va consuma in cantitati ft mici (infuzie 5 grame la 300 ml de apa, 200 de ml zilnic in mai multe doze) si nu mai mult de 10 zile la rand.
Plantarea
Este acelasi lucru cu semanarea, doar ca, in pamantul impregnat cu momaia, se introduc plantele corespunzatoare, cu radacina, si nu samanta plantei.
Impunerea
Semnifica depunerea momaiei, preparata ca mai sus, pe plantele corespunzatoare bolii.( praful se raspandeste pe frunze, pe tulpina, pe flori ...) Operatia se face pe plantele ajunse la maturitate si acestea se pot folosi la circa 10 zile de la "impunere".
Udarea
Este un procedeu frecvent folosit in magia alba, cu rol terapeutic evident; demersul este insa diferit de celelalte procedee: in loc sa se administreze bolnavului principiul activ al momaiei, pastrat in iarba de leac , se obtine din fire de par, unghii, fecale si urina.Momaia uscata, sub forma de praf, se pune intr-un vas de lut in care se mai pune paine sau un alt fel de mancare;aceasta se da drept hrana unui animal.In acest mod, principiul bolii se indeparteaza de om, gasindu-si o alta tinta.
In acelasi mod pot fi tratate animalele domestice.Momaia specifica lor se da unui animal care este dusmanul traditional al animalului suferind(de exemplu, de la pisica la caine, de la oaie la lup...).
Stropirea
Este un procedeu asemanator udarii: momaia specifica bolnavului, uscata si pisata, se pune in apa pt circa 10 zile.Apoi, aceasta apa este aruncata peste un animal sa o planta.
Apropierea
Se aduc langa bolnav plante sau animale; plantele i se lipesc de corp,iar animalele se leaga de el sau doar se aseaza in apropierea lui, pt ca aceasta sa preia radiatia emisa de organele bolnave.