Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Magia terapeutica a celor trei mari amestecuri in arta vindecarii

In arta vindecarii si in magia farmecelor, stiinta amestecurilor este esentiala.Din nefericire, doar doua din cele trei mai sunt cunoscute in zilele noastre.Ce sunt "marile amestecuri"? In afara de plantele magice, multe dintre ele cu virtuti terapeutice extraordinare, vrajitoarele foloseau trei substante ca baza pt orice preparare magica.
Se deosebesc trei feluri de amestecuri:
1.Amestecul arab, care este compus compus din aloe, smirna si sofran.Cu acest amestec se imbalsameaza un berbec negru taiat intr-o noapte de sambata spre duminica, atunci cand luna este in crestere.Berbecul se ingroapa la umbra unui frasin.Dupa mai multe luni, amestecul se scoate din ramasitele animalului, se usuca si se pastreaza cu grija  pt a fi utilizat la farmece si in scopuri medicale.
2.Al doilea tip de amestec este asa- numitul "melanj egiptean", constand din smoala si mai multe substante rasinoase.Cu acest amestec egiptenii isi imbalsamau mortii pt a-i impiedica sa putrezeasca.Secretul plantelor folosite a fost pastrat cu strictete si nu exista nimeni in lume care sa mai foloseasca acest amestec.
3.Al treilea amestec se numeste "radacina trupului".Este vorba de organele luate de la animale sacrificate in anumite nopti si la anumite ore; aceste organe sunt pastrate la soare sau in nisipul infierbantat de soare.Dupa ce sunt uscate , se folosesc in scopuri magice.Tot in acest amestec se integreaza substantele obtinute din secretii (umane sau animale).
Cele trei tipuri de amestecuri au fost prezentate pt ca sunt extrem de rare si fiindca se bazeaza pe un principiu specific magiei: substantele introduse in trupurile unor animale sacrificate preiau, in timp, energiile subtile ale materiei organice.In cazul celei de-al treilea amestec, demersul este si mai simplu, fiindca el se compune chiar din substanta animalului.
Dupa cum s-a precizat atunci cand a fost vorba despre influentarea magica prin papusi, vrajitoarele considera ca orice corp viu are un magnetism propriu care poate actiona asupra unui alt corp mai eficient decat substantele chimice.Acest corp fluidic, numit si "momaia sfanta", ramane chiar si dupa moarte; rezista in corpul oraganic,pana cand acesta este distrus de alte elemente.
In magie, momaia sau esenta fluidica a organelor unor animale sau a excretiilor umane, joaca un rol esential, pt ca multe mijloace de vindecare sau de influentare se bazeaza pe ea.
Se recomanda o grija deosebita in fabricarea acestor substante ft eficiente.Prepararea lor se face dupa un sistem special, pt ca ele sa se afle in stransa legatura cu aspectele astrologice benefice telurilor pt care se folosesc.