Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Horoscop Amerindian

     După astrologia amerindiană, fiecare dintre noi are un animal totem care se stabileşte în funcţie de data naşterii. Cele 13 toteme ne definesc caracterul, dar şi destinul. Pentru a afla ce animal îţi corespunde, prezentăm fiecărei perioade corespondentul amerindian în lista de mai jos.
Corespondent amerindian
 
10 decembrie - 5 ianuarie - nutria;
6 ianuarie - 1 februarie - ursul
2 februarie - 3 martie - elanul
3 martie - 31 martie - marmota
1 aprilie - 28 aprilie - iepurele
29 aprilie - 26 mai - gîsca albă
27 mai - 23 iunie - somonul
24 iunie - 22 iulie - căprioara
23 iulie - 19 august - vulturul
20 august - 16 septembrie - broasca ţestoasă
17 septembrie - 14 octombrie - gîsca sălbatică
15 octombrie - 11 noiembrie - castorul
12 noiembrie - 9 decembrie - vulpea

Nutria (10 decembrie - 5 ianuarie)
 

     Probabil cã în copilãrie ai fost uşor timid/ã, dar, odatã cu înaintarea în vîrstã, ai cãpãtat tot mai multã încredere, cu ajutorul persoanelor care te-au ajutat sã-ţi exteriorizezi sentimentele. Totuşi, personalitatea ta este puternicã, dacã ai un mediu sigur în care sã te manifeşti. Cînd ai încredere în persoanele din jurul tãu, ceilalţi se pot baza pe tine pentru cã te implici trup şi suflet. De aceea, poţi fi un pãrinte excelent şi o partenerã de viaţã ideal. Timiditatea îţi va face mai mult rãu decît bine la locul de muncã, însã, mai devreme sau mai tîrziu, rezultatele excelente obţinute te vor ajuta sã ajungi în vîrful ierarhiei. Mediul în care trãieşti este extrem de important pentru tine. Ai tot timpul tendinţa sã te retragi în singurãtate, sã te rupi de lume. Îţi cauţi un loc de muncã într-o companie micã, unde nu trebuie sã vezi zilnic prea mulţi oameni. Cel mai mare defect al tãu este cã ţi-e fricã de privirile celorlalţi, care adesea te paralizeazã şi te fac sã te indoieşti de tine însãţi. Din aceastã cauzã, calitãţile tale - inteligenţa, simţul responsabilitãţii, perseverenţa - trec, adesea, neobservate. Partenerul tãu va trebui sã ştie cum sã-ţi dea încredere în tine. Dar fii atentã sã nu adopţi, în prezenţa lui, o atitudine de copil, mereu în cautarea unui sprijin. Majoritatea bãrbaţilor gãsesc aceastã atitudine şarmantã la început, însã obositoare pe termen lung.
 
Ursul (6 ianuarie - 1 februarie)
 
     Ai o personalitate puternicã, dar un caracter rezervat. Eşti introvertit/ã, dar nu timid/ã. Nu ţi-e teamã de ceilalţi, însã uneori, pur şi simplu nu simţi nevoia sã comunici. Ai fost încã din copilãrie conştient/ã de responsabilitãţile şi datoriile tale, dînd impresia unei persoane serioase. Probabil cã ai fost cea/l mai bun/ã din clasã, dar ai şi lãsat impresia unei persoane reci, îngîmfate, chiar dacã nu acesta este caracterul tãu adevãrat. Ai tendinţa sã-ţi iei mereu mãsuri de siguranţã, sã-ţi ascunzi sentimentele, ca sã nu fii dezamãgit/ã. Vestea bunã este cã, pe mãsurã ce trece timpul, capeţi tot mai multe calitãţi. La fel ca ursul, care îşi pãrãseşte ascunzişul dupã o hibernare lungã, înveţi sã fii mai extrovertit/ã, mai vesel/ã, mai deschis/ã. Relaţiile, sentimentale sau evenimentele sociale îţi aduc mai multe bucurii. Eşti considerat/ã un model de rãbdare şi perseverenţã, iar aceste calitãţi te ajutã sã ajungi pe cele mai înalte culmi profesionale şi financiare
 
Elanul (2 februarie - 3 martie)
 
     Ca şi elanul, eşti o prezenţã impunãtoare. Dai impresia de forţã, atît fizicã, cît şi psihicã şi impui respect celor din jur. Eşti hotãrît/ã şi laşi impresia unei persoane rigide, cu vederi înguste. Totuşi, nu eşti genul de persoanã care îşi distruge adversarii. Pur şi simplu, îţi ocupi locul pe care îl meriţi şi te implici complet în tot ceea ce intreprinzi, fãrã sã îţi pui mii de întrebãri. Calitãţile înnãscute de lider te ajutã sã accepţi şi sã duci la capãt responsabilitãţi care pe alţii i-ar speria. Poţi fi puternic/ã şi dur/ã atunci cînd e cazul, însã cei care te cunosc ştiu cã eşti un om bun. În viaţa privatã, eşti loial/ã şi dai dovadã de o mare tandreţe faţã de cei pe care îi iubeşti. În schimb, nu îi poţi ierta pe cei care nu sînt la fel de loiali ca tine. Cine te-a dezamãgit nu prea mai poate sã-ţi recîştige încrederea.

Marmota (3 martie - 31 martie)
 
     Laşi o impresie de tandreţe care cucereşte. Esti intuitiv/ã, permanent în cãutarea semnelor şi îţi asculţi vocea interioarã. ªtii mai bine ca oricine sã „citeşti“ o persoanã sau o situaţie. Deschis/ã, generos/oasã şi empatic/ã, îţi vine foarte uşor sã te pui în locul altuia, ceea ce te ajutã mult în relaţiile personale, familiale şi chiar profesionale, cu condiţia sã alegi o meserie care te pune în contact permanent cu oamenii. Reversul medaliei? Eşti prea sensibil/ã şi te laşi uşor acaparat/ã de depresii. Ai tendinţa sã suferi pentru cei din jur, chiar dacã tu ai toate motivele sã fii fericitã. Pe lîngã job, viaţã socialã şi personalã, ai nevoie sã te implici într-un proiect umanitar sau artistic. Sau poţi oricînd sã alegi un loc de muncã prin care poţi ajuta sau prin care poţi fi în compania copiilor. Trebuie sã te menajezi, sã-ţi rezervi un timp numai pentru tine. Nu are rost sã te ocupi de ceilalţi dacã nu ştii cum sã te ocupi de tine însãţi.
 
Iepurele (1 aprilie - 28 aprilie)
 
     Rapid/ã din fire simţi o nevoie permanentã de acţiune. La job, în dragoste, în familie, totul trebuie sã se mişte rapid. Ai nevoie de proiecte noi, de provocãri noi, de oameni noi, altfel te plictiseşti imediat. Pentru ca cineva sã te înţeleagã trebuie sã poatã ţine pasul cu tine. ªi nu toţi sînt capabili de asta. Nu ştii ce înseamnã sã te adaptezi celor din jur. Eşti egocentric/ã şi nu poţi înţelege de ce cineva ar putea avea o altã pãrere decît tine. Preferi sã trãieşti în vitezã şi te aştepţi ca toţi cei din jur sã facã efortul de a te urma. Te enervezi uşor, dar uiţi supãrãrile la fel de uşor şi nu porţi ranchiuna. Dureazã mult pînã decizi sã te implici într-o relaţie de duratã. Odatã cu vîrsta, începi sã înveţi din experienţele tale şi încerci sã nu repeţi greşelile trecute. Chiar şi aşa, nu regreţi nimic.
 
Gîsca albã (29 aprilie - 26 mai)
 
     Gîsca albã este simbolul puritãţii, al absolutului, al perfecţionismului. Cu alte cuvinte, eşti o persoanã exigentã, perfecţionistã, idealistã, uneori intransigentã. Eşti autoritar/ã, trãsãturã care se manifestã şi la job, şi în familie, şi în relaţia de cuplu. Însã ştii cum sã te adresezi celorlalţi, cum sã obţii ceea ce vrei: o mînã de fier într-o mãnuşã de catifea. În schimb, îţi lipsesc umorul, jovialitatea. Cei mai mulţi te gãsesc rece, distant/ã, conservator/oare, poate chiar îngîmfat/ã şi lipsit/ã de originalitate. La locul de muncã, perfecţionismul, simţul datoriei şi perseverenţa te fac indispensabilã. În viaţa sentimentalã, chiar dacã nu eşti genul de care cineva se îndrãgosteşte la prima vedere, ştii cum sã atragi acea persoanã lîngã tine şi sã recunoşti un partener potrivit atunci cînd îl întîlneşti. Poţi construi cu oricine o relaţie stabilã şi fericitã, datoritã stabilitãţii emoţionale şi respectului pentru promisiunile fãcute. Poate cã eşti puţin tradiţionalist/ã, dar cine te place, respectã aceastã trãsãturã a ta.
 
Somonul (27 mai - 23 iunie)
 
     Te adaptezi, te fofilezi, reuşeşti sau nu, încerci altceva. Cam la asta se rezumã viaţa ta. Determinat/ã, curajos/oasã, rapid/ã, te implici în multe proiecte şi, chiar dacã nu toate se terminã aşa cum ai vrea, energia ta rãmîne aceeaşi. Pentru tine, lumea este un teren de joc, unde te aşteaptã mereu o mulţime de posibilitãţi. Vrei sã încerci totul, sã explorezi, sã descoperi, fãrã teamã şi fãrã tabuuri. Îţi place sã înveţi, sã trãieşti noi experienţe şi iubeşti surprizele. Întotdeauna vezi partea plinã a paharului şi nu îţi pierzi timpul cu regrete. Deschis/ã şi pozitiv/ã, nu ai nicio laturã egoistã. Chiar dacã te gîndeşti şi la tine, asta nu înseamnã cã îi ignori pe cei din jur. Din contrã, eşti foarte atent/ã la nevoile lor, mai ales ale celor care nu ezitã sã se arunce în proiectele tale îndrãzneţe. Reversul medaliei: abandonezi adesea proiectele începute, te rãzgîndeşti pentru cã gãseşti o ocazie mai bunã şi simţi cã trebuie sã profiţi de ea. Eşti puţin oportunist/ã, dar asta e firea ta şi îţi merge bine aşa. Din aceastã cauzã, viaţa sentimentalã e puţin haoticã.
 
Cãprioara (24 iunie - 22 iulie)
 
     Eşti foarte ataşat/ã de persoanele din jur şi te defineşti în raport cu ei. Nu poţi sã trãieşti numai pentru tine însãţi. Pentru a lua o decizie, pentru a-ţi folosi energia trebuie sã fii susţinut/ã de cineva sau sã faci parte dintr-un grup. Preferi sã lupţi pentru o cauzã comunã, pentru binele tuturor. Dar în spatele acestei nevoi de integrare se ascunde o anume anxietate. Te calmeazã compania celorlalţi. În plan personal, nu se manifestã aceastã nevoie de siguranţã. Eşti genul de persoanã casnicã, ataşata de casã şi de familie, care ţine la obiceiurile şi rutina sa. Pentru a fi sigur/ã cã totul e sub control, ai tendinţa de a deveni despotic/ã. Surprizele, situaţiile neprevãzute, te enerveazã şi te fac uşor paranoic/ã. În compania celor care te înţeleg şi te iubesc, eşti generoasã, loialã, gata sã te sacrifici. Dar aceste calitãţi ar trebui sã le pãstrezi pentru viaţa ta privatã şi sã le ascunzi la locul de muncã. Altfel ai putea sã fii dezamãgitã. Colegii de serviciu sau cunoştinţele pasagere nu sînt, aşa cum visezi tu, o mare familie.
 
Vulturul (23 iulie - 19 august)
 
     Trãsãtura ta principalã este rãceala faţã de persoane, lucruri, evenimente. Nu eşti nici indiferent/ã, nici egoist/ã cum cred unii Doar cã ştii sã faci

diferenţa între lucrurile importante şi cele neînsemnate. Ai o mare încredere în calitãţile tale şi bine faci. Fãrã prea mare efort, ştii întotdeauna ce ai de fãcut ca sã întorci orice situaţie în favoarea ta sau mãcar ca sã limitezi daunele.
     S-ar putea spune cã existã un al şaselea simţ care te ghideazã. Nu munceşti foarte mult, însã ştii sã-ţi canalizezi eforturile cãtre lucrurile care conteazã, aşa cã şefii, colaboratorii şi colegii te apreciazã şi te laudã mereu. Riscul este ca, datoritã atîtor laude, poţi sã devii dependent/ã de complimente. Atenţie, deci, la linguşitorii care ar putea încerca sã profite de tine. Din fericire, pentru tine, odatã cu vîrsta devii tot mai înţeleaptã şi vei învãţa cum sã-ţi alegi prietenii. În viaţa privatã, dai dovadã de o mare rãbdare faţã de ceilalţi, mai ales faţã de copii. În schimb, te enerveazã micile treburi cotidiene, deci partenerul tãu va trebui sã fie înţelegãtor şi devotat.
 
Broasca ţestoasã (20 august - 16 septembrie)
 
     Carapacea ta este cel mai bun aliat pe care îl ai. Probabil ai fost genul de copil cãruia i se cerea de 10 ori sã facã un lucru înainte sã se ridice de pe scaun. Chiar şi acum eşti genul de persoana care, indiferent de împrejurãri, nu se agitã, nu se grãbeşte, nu se enerveazã. Ai o fire analiticã, metodicã şi riguroasã, eşti capabil/ã sã gãseşti soluţii pentru situaţii ce par fãrã ieşire, cu condiţia sã nu te grãbeascã nimeni şi nimic. Întotdeauna îţi atingi scopurile tocmai pentru cã gîndeşti totul foarte bine înainte de a acţiona şi pentru cã rãmîi concentrat/ã pe obiectivul tãu. Ceilalţi te vor considera lipsitã de motivaţie, cînd tu eşti exact opusul, numai cã ai un simţ ascuţit al prioritãţii. De aceea, te descurci cel mai bine în meseriile care necesitã capacitate de analizã, dexteritate tehnicã sau ştiinţificã. În relaţiile cu ceilalţi, creezi o anume ierarhie şi te limitezi la esenţial. În loc sã ai o mulţime de cunoştinţe, preferi sã ai doar cîţiva prieteni buni şi o relaţie de cuplu solidã. ªtii sã te înconjori de oameni loiali, prietenoşi, de încredere. În cuplu, calmul tãu îl poate deruta puţin pe partener. Dacã nu-ţi convine o situaţie, pleci şi gata... Dar fãrã sã dai semne cã te-ai gîndi la asta.
 
Gîsca sãlbaticã (17 septembrie - 14 octombrie)
 
     Cei din jur te considerã o persoanã seducãtoare, simpaticã, afectuoasã, originalã. Dar în acelaşi timp, eşti persoana pe care ei pot conta atunci cînd au nevoie de ajutor. Firea ta este o combinaţie între seducţie şi seriozitate, originalitate şi loialitate, combinaţie care te face foarte atrãgãtoare. Persoanele de sex opus sînt seduse instantaneu, mai ales cã te pricepi de minune sã-ţi pui în valoare calitãţile fizice. Familia, colegii, prietenii te considerã indispensabil/ã pentru cã pot conta pe tine şi la bine şi la rãu. La serviciu eşti cel/cea care aplaneazã conflictele, datoritã capacitãţii de adaptare şi spiritului de echipã. Dar fii atent/ã sã nu devii prea amabil/ã şi sã nu te laşi manipulat/ã de cei care vor sã profite de bunãtatea ta. Alege-ţi cu grijã partenerii şi nu te încrede în persoane pe care nu le cunoşti.Te pasioneazã arta, proiectele creative, iar meseriile care ţi se potrivesc sînt cele care îţi permit sã creezi, sã-ţi foloseşti imaginaţia. Si dacã devii puţin mai durã, ai putea fi perfectã pentru meseriile legate de politicã: consultanţã, strategie, ş.a. În dragoste, capacitatea ta de adaptare îţi va asigura o relaţie de duratã. Dar ai grijã sã nu pierzi din vedere propriile interese. E OK sã-i faci pe plac celuilalt atîta timp cît nu te uiti pe tine.
 
Castorul (15 octombrie - 11 noiembrie)
 
     Motivaţia ta în viaţã este munca, efortul, rezultatul concret. Dar, chiar şi atunci cînd ai succes dupã succes, nu eşti genul care sã se laude. Pentru tine, munca trebuie sã fie fãcutã pentru un scop comun, acela al companiei, al familiei şi sã înalţe individul, permiţîndu-i sã progreseze spiritual. Pentru cã eşti atras/ã de partea spiritualã a vieţii. Nu ai foarte mulţi prieteni, majoritatea celor din jur te cunosc prea puţin. ªi asta pentru cã nu-i laşi sã te cunoascã. Nu pentru cã n-ai avea încredere, dar universul tãu interior este atît de complex încît nici nu oboseşti sã-l explici altora. ªi, pînã la urmã, nu-ţi displace singurãtatea. Totuşi, în compania celor pe care îi iubeşti, îţi arãţi adevãrata faţã: generoasã, afectuoasã, poţi sã te sacrifici pentru binele lor fãrã a aştepta nimic în schimb. Punctul tãu slab este pesimismul care te face sã-ţi pierzi încrederea în natura umanã. Ţi se potrivesc meseriile care necesitã compasiune şi înţelegere. Poţi sã lucrezi eficient, cu seriozitate, dar pui şi suflet. Pe plan personal, cu greu gãseşti pe cineva care sã aibã preocupãri la fel de spirituale. Dar rãbdarea îţi va fi recompensatã şi cînd vei gãsi partenerul potrivit vei şti cu siguranţã cum sã-l pãstrezi lîngã tine.
 
Vulpea (12 noiembrie - 9 decembrie)
 
     Eşti rapid/ã şi intuitiv/ã. Chiar dacã lucrurile nu ies aşa cum ai vrea, ştii ce ai de fãcut, fãrã sã intri în panicã, fãrã sã cazi în depresie. Eşti încrezãtor/oare în propriile calitãţi şi te simţi în largul tãu în jurul oamenilor. Jovial/ã şi entuziast/ã eşti mereu gata sã te lansezi în proiecte noi, nimeni nu te poate opri. Dar nu poţi sã-i laşi pe ceilalţi deoparte şi sã continui fãrã ei. Eşti convins/ã cã "dacã vrei, poţi" şi ai reale calitãţi de lider. ªi la serviciu, şi în grupul tãu de prieteni, eşti cel/cea care organizeazã, planificã, ia hotãrîri şi îi convinge pe ceilalţi. Activ/ã şi uneori chiar uşor agitat/ã, te descurci cel mai bine în meseriile care te ţin în contact cu oamenii şi care necesitã cãlãtorii dese. De asemenea, ţi se potrivesc activitãţile care necesitã efort fizic.Viaţa ta sentimentalã este uneori haoticã. Îţi vei gãsi fericirea într-o relaţie atipicã, ce îţi va conveni şi ţie şi partenerului.