Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Horoscop anti-stres

Ne putem citi horoscopul zilnic, putem afla ce ne influenteaza si ce nu se intampla in ziua respectiva, dar daca presiunea in timpul zilei creste, ce mai putem face? Fiecare zodie este diferita si pentru fiecare exista cheia care te invata sa-ti tii stresul sub control. Citeste si vei afla cum tu si cei dragi tie puteti face fata stresului.

Berbec - Actiunea te caracterizeaza
Planeta Marte este cea care domina zodia Berbecului. Fiind semn cardinal, ar fi bine sa stii ca daca nu faci ceva care sa te scoata din starea de stres, va fi de rau. Oricum, nu este stilul tau sa actionezi in graba - asta ti-o tot spun si prietenii. Te descurci destul de bine cand se produc schimbari in viata ta sau in situatiile riscante, dar urasti detaliile asa ca poti avea ceva scapari in planurile tale. Berbecul se pricepe foarte bine sa construiasca strategii.
Cand vrei sa te pregatesti de atac (cum ar fi sa dai pe cineva in judecata pentru ca simti ca ai fost nedreptatita), fixeaza-ti pasii pe care vrei sa-i urmezi, vezi ce e pro si ce e contra. Sa pui pe foaie tot ceea ce vrei sa faci te va forta sa incetinesti putin lucrurile, sa gandesti inainte de a actiona.
Intre timp, uita de suparari jucand baschet, handbal sau mergand la tir. Daca esti de una singura te poti plimba cu bicicleta sau cu rolele. Zona sensibila a corpului in cazul Berbecului este capul, asa ca daca te confrunti cu dureri de cap ar fi bine sa renunti la cafea, alcool, muzica si alte sunete care s-ar putea sa te deranjeze pana ce te vei simti mai bine. Daca iti aplici o batista udata in prealabil cu ceai caldut, pe ochi te va calma.
Te poti linisti, atunci cand esti stresata, daca vei face o plimbare lunga cu masina - asta numai atata timp cat nu vei consuma alcool si nu vei depasi limita de viteza. Berbecul nu este un singuratic, asa ca iesirile cu prietenii ii prind bine intotdeauna - un club in care se asculta salsa sau muzica tehno va fi pe placul lui. Stresul este uneori benefic pentru Berbec - il transforma intr-un iubit pasional.

Taur: Confortul este mereu pe primul plan
Un Taur se enerveaza destul de greu, dar odata ce atinge o astfel de stare, cu greu se mai poate stapani. Atunci cand isi fac probleme de genul "Cum Dumnezeu am sa reusesc sa platesc aceasta factura", Taurii trebuie lasati singuri ca sa mediteze in voie. Luarea deciziilor este un process urmat cu atentie de catre Tauri. Ca semn al pamantului, Taurul cantareste bine orice optiune inainte de a lua o decizie. Fiind un semn fix, schimbarile vin greu si sunt intentionate.
O persona cu teluri inalte si bine stabilite, este in stare sa-si canalizeze eforturile asupra unui proiect pentru a-l face eficient si pentru a-l duce la bun sfarsit. De obicei, atunci cand este presat cu ceva, Taurul se descurca cu multa eleganta. Oricum, exista riscul sa se implice prea mult in ceea ce face, mai mult asupra unei portiuni a proiectului. Poate pierde astfel din vedere detalii importante sau poate trage concluzii pripite. Si la fel de bine poti afla mai tarziu ca premisa care forma baza planului tau nu era buna, ceea ce duce la esuarea proiectului. Aminteste-ti tot timpul ca trebuie sa te opresti si sa te intrebi daca presupunerile tale sunt corecte sau nu.
Pentru a avea rezultate bune in ceea ce faci, ai nevoie de confort. Nativii acestei zodii sunt printre putini carora le prinde bine sa se uite putin la televizor. Asa ca nu ezita sa te asezi in scaunul preferat sau sa te lungesti pe canapeaua confortabila si sa te uiti la emisiunea preferata. Poate ca preferi si un pahar cu vin si putina branza sau o ceasca cu ciocolata? Ar fi bine sa aprinzi si focul in semineu, sau daca nu ai unul sa te invelesi tu o patura calduroasa in zilele friguroase. In timpul verii, daca vremea iti permite, deschide fereastra pentru a te bucura de aerul proaspat. Taurul iubeste si muzica, de obicei un walkman este de ajuns. Daca ti-ai pregatit un astfel de mediu, nu-ti mai ramane decat sa profiti de el.
Pentru ca Taurul merge la cumparaturi numai atunci cand este necesar, ar fi bine sa-ti cumperi ceva ce vei imbraca imediat. Poate o pelerina de ploaie mai ciudata sau o camasa care este la moda? Daca se intampla totusi sa ai probleme cu banii (si nu-ti permiti sa-i cheltuiesti pe haine) mergi la un muzeu sau la o galerie de arta unde vei fi inconjurata de frumos. Mergi singura si bucura-te in voie de tot ceea ce vezi. Apoi poti lua pranzul sau cina intr-un restaurant din preajma muzeului, un loc linistit unde sa-ti poti citi si ziarul.
Desigur ca exista si alte variante. Pentru ca esti dominata de Venus, te vei simti bine si in mijlocul naturii, indiferent daca este vorba de ingrijirea florilor din fata casei sau de o escala la munte. Daca ai sa plantezi petunii, crini si trandafiri, aerul proaspat iti va oferi ceva timp de gandire si te va ajuta sa te relaxezi. Chiar si pamantul de pe mainile tale te va alina. Locuiesti intr-un apartament in centrul orasului? Atunci planteaza niste seminte de flori sau bulbi in glastre, ia o floare mare pentru dormitorul tau sau pune flori proaspete pe biroul tau, sau "pierde-te" pur si simplu in parcul din preajma blocului. Si mai bine ar fi daca te-ai deplasa pana la un loc public cu multe gradini frumos aranjate. Petrece-ti dimineata de duminica intr-o astfel de zona plimbandu-te sau stand pe banca - nici pager-ul si nici telefonul mobil nu sunt permise.
Daca toate propunerile de mai sus "pica", atunci incearca sa beneficiezi de cel mai bun masaj pe care ti-l poti permite. Taurul este foarte senzual si raspunde foarte bine la atingeri. Daca nu-ti permiti un profesionist, roaga-ti iubitul sa-ti acorde tratamentul regal, completat cu lumanari si uleiuri speciale. Partea sensibila a Taurului este gatul care atunci cand esti stresata este foarte incordat, asa ca asigura-te ca prietenul tau stie si va "lucra" mai mult cu el. Esti dependenta de afectiune. Ai nevoie de ea acum, mai mult ca niciodata.

Gemeni: Spune tot ce ai pe suflet
Atunci cand se afla in mijlocul unei crize, primul lucru pe care il fac Gemenii este sa sune un prieten apropiat. Reactie perfecta, spune ce are pe suflet si asteapta parerea prietenului - lucru care da o noua perspectiva, un inteles nou al problemei sau una, doua informatii pe care nu le-ai luat in calcul. Dominat de Mercur, nativul acestei zodii prefera sa priveasca problema pe toate partile, din toate unghiurile, pentru a simti ca a luat in considerare toate posibilitatile. Prin simplul fapt ca vorbeste despre ceea ce nu merge bine, vede mai bine cum sta situatia. Totusi sa nu uiti ca povestind altora problemele tale, poti deveni confuza sau coplesita de raspunsurile primite. Trebuie sa tragi linia si sa ajungi la o concluzie. Scapa de orice te-ar face sa nu mai actionezi asa cum o faci de obicei - cu entuziasm si energie. Caliatile tale te fac flexibila si adaptabila, lucru important atunci cand se produc schimbari.
Daca este posibil, "evadeaza" undeva pentru cateva zile. Daca tocmai te-ai despartit de cineva, nu sti ce decizii sa iei in legatura cu cariera sau nu te mai descurci cu plata facturilor - orice problema va avea o rezolvare mai rapida cand Gemenii sunt departe de casa si de indatoririle zilnice. Excursia nu trebuie sa fie foarte departe de casa - orasul cel mai apropiat este in regula - dar trebuie sa fie un loc care sa pastreze ocupat creierul Gemenilor. Adica nu ar fi indicata o plecare pe o plaja pustie sau cine stie ce vila sofisticata. Mai bine alege un loc in care sa ai ce vizita ziua si sa ai prieteni cu care sa-ti poti petrece serile. Nimic nu este mai relaxant pentru Gemeni decat o excursie, chiar si una la sfarsit de saptamana, atata timp cat este intr-un loc nou sau unul pe care nu l-au mai vazut de mult.
De obicei Gemenii sunt apropiati de surori, frati sau verisori (John F. Kennedy era nascut in aceasta zodie si avea o relatie foarte stransa cu fratele sau Robert). Daca ai o astfel de ruda care te-a indrumat tot timpul, ar fi bine sa ii faci o vizita. Iesirea din rutina zilnica si opinia cuiva care te cunoste bine si te iubeste iti poate domoli nervii. Daca nu ai timp (sau bani) sa pleci undeva, o plimbare lunga sau sa conduci pe un drum mai retras este o alta idee buna. Poti face si o plimbare cu bicicleta sau cu rolele. Nu alege o sala de gimnastica caci nu te va ajuta sa te relaxezi. Orice are legatura cu rutina nu este indicat in astfel de momente.
Gemenii domina lumea scrisului, asa ca tinerea unui jurnal sau indreptarea energiei asupra scrisului este o idee excelenta (asa cum se spune, toti scriitorii inteligenti se folosesc de crizele lor pentru a scrie opere excelente!).
Multi se relaxeaza in locurile in care au amintiri placute. Cand se afla in preajma cartilor, Gemenii se simt ca un
catel tinut in lux. Asa ca mergi mai repede la o librarie. Cum preferi cartile ca prim ajutor, poti apela la ele. Sau te poti indrepta catre cele scrise in limbi straine. Plamanii sunt sensibili la Gemeni, asa ca sa nu te apuci de fumat. Alta zona sensibila a Gemenilor o reprezinta degetele, mainile fiind dominate de Mercur. Parafina calda si crema pentru maini sau un masaj scurt asupra mainilor vor face minuni.
Se stie ca Gemenii au o multime de hobby-uri si interese. Sa reiei ceva ce nu ai mai facut de mult iti va prinde bine. Sau gandeste-te la ceva nou. Iti aduci aminte de
Demi Moore in "Fantoma"? A facut mai mult decat oricine (in perioada aceea) in lumea ceramicii. Oricum, Gemenii sunt cei care au spus ca fac doua lucruri in acelasi timp.

Rac: Retrage-te in lumea ta
Cand Racul este stresat, se retrage si refuza sa discute despre problemele lui. Asa se protejeaza Racul si probabil ca familia s-a obisnuit deja cu el. Acest semn al apei are nevoie de timp petrecut singur, mai ales in momentele de neliniste. Oricum are si nevoie de
iubire, asa ca nu trebuie lasat singur mult timp. Daca il iubesti si ai incredere in partener, lasa-te iubit, chiar daca nu poti vorbi de problemele tale.
Racul are capacitatea de a-si aminti bine evenimete si detalii, lucrul care poate uneori sa-i stea in cale cand permite trecutului sa-i influenteze viitorul. Unele experiente noi sunt doar atat - noi - pentru care nu te-a pregatit nimic din trecut. Indiferent ca este vorba de alegerea nepotrivita a masinii, recomandarea nu tocmai ideala sau o relatie in care nu te-ai descurcat prea bine, un Rac va avea mereu tendinta sa se critice. Cu alte cuvinte, tendintele "as fi putut, ar fi trebuit, ar fi fost bine" te tin pe loc. Haide Racule! Nu te mai chinui asa!
Si ceea ce trebuie sa mai stii este ca emotional vorbind, reactionezi mai greu. Asa ca pentru a-ti dubla succesul probabil iti vei dubla si esecurile. Viata este un proces creativ, si de aceea uneori eforturile pot fi facute fara folos. Dar asta n-ar trebui sa te opreasca sa mergi mai departe!
Calitatea ta ascunsa este intuitia profunda, asa ca foloseste-o pentru a gasi solutii.
Te asteapta sa-ti sara in ajutor. Nu ignora vocea aceea interioara care iti spune ca ceva nu este in regula. Daca ai de ales intre doua cai, nu ezita sa o alegi pe cea indicata de intuitie. Racul se relaxeaza la o plimbare pe malul marii adunand scoici. Daca simti nevoia de companie, alege pe cineva la fel de sensibil ca tine, un Peste sau un Capricorn, cineva care nu te va critica si te va incuraja. La inceputul perioadei de stres, cand auzi pentru prima oara ca seful iti poarta sambetele, ca prietenul tau vrea sa se mai intalneasca si cu alte fete, ca pustiul tau a inceput sa ia note mici - stomacul tau va refuza mancarea. Daca vei manca budinca de orez sau de vanilie, piure de cartofi sau banane si alte mancaruri care sa-ti aduca aminte de copilarie iti va fi mult mai bine.
Gatitul este o activitate favorita pentru Rac, asa ca poate ai sa te simti mai bine daca stai prin bucatarie, chiar daca nu-ti place sa mananci sigura.
Dominat de luna, Racul se va relaxa cand se va juca cu un copil mic. Joaca-te cu el pentru o ora sau doua si in curand vei uita de problemele tale. Va veti juca de-a v-ati ascunselea, veti canta si veti desena. Daca este vorba de un copil mai mare, cam de 6 ani, ar fi bine sa mergeti la circ - cu siguranta stresul va ramane acolo. Unii isi gasesc linistea cu animalele - Racul se linisteste in preajma copiilor. Pentru ca aranjamentul casei conteaza foarte mult pentru tine, cand esti suparata incearca sa mai muti cate ceva prin casa. Cumpara o patura rosie pentru canapea, aseaza o fotografie frumoasa pe birou sau cumpara ceva util pentru bucatarie.
Sau mergi cu un prieten la o plimbare si imaginati-va ca aveti o afacere numai a voastra. Viseaza la munca pe care vrei cu adevarat sa o faci, si fa-o pana la utimul detaliu - simti mirosul cafelei tari din ceasca, vezi biroul si chiar si ceea ce se vede pe fereastra.
Zodie creativa, care iti ofera sansa sa visezi - metoda excelenata pentru a scapa de stres.

Leu: Bate din picior
Cand Leul este suparat este bine sa ramana in preajma prietenilor, sa nu se izoleze. Semn al focului, se simte mai bine in compania altora. Un bilet la teatru sau unul la muzeu s-ar putea sa te faca sa te simti mai bine. Sau mergi la un club si danseaza. Rasfata-te cu o cina buna la restaurant (ai grija sa fie unul elegant si dragut) - iesirile in oras il inveselesc tot timpul pe Leu. Cand esti suparata si ingrijorata, poarta ceva nou, o haina bine croita intr-o culoare placuta. Cu siguranta complimentele primite te vor incanta! Si ar fi bine sa stai departe de oamenii care te fac sa te simti lipsita de frumusete, inaltime sau cariera.
Leul are nevoie de multa afectiune. Nu pierde din vedere acest lucru tocmai acum! Cu cat te vei simti mai iubita si mai importanta pentru partener sau prieteni, cu atat vei depasi mai repede criza. Leul este foarte dramatic, dar nu are rost sa dramatizezi tot timpul, asa ca intreaba-te daca merita intr-adevar!
Cateodata te contrazici singura. Elementele de foc iubesc actiunea, dar natura fixa tinde sa te opreasca de la asa ceva. Ar fi bine sa pregatesti o cina la care sa ti se alature toti cei dragi. Spune-le problema ta si asculta sfaturile lor. Ar fi bine totusi sa comanzi mancarea, sa eviti gatitul. Leului nu-i place agitatia, si gatitul pentru mai multi invitati asta inseamna. Sau ai putea sa organizezi o cina la care invitatii sa vina cu cate ceva de acasa. Vezi tu cum iti pica mai bine.
Daca poti sa pleci intr-un loc calduros, cu atat mai bine - Leul este dominat de Soare, si destul de rar se simte bine cand ploua sau este frig. Cand vei sta la soare pe o plaja superva, vei gasi solutii pentru problemele tale. Nu ai bani? Caldura nu poate fi atat de departe. Mergi la un club de sanatate si relaxeaza-te in sauna, paseste intr-o jacuzzi sau inoata in piscina.
Daca ai un sistem stereo bun, acum este momentul sa-l folosesti - la fel ca si Taurul, Balanta si Pestii, esti destul de sensibila la muzica. Asa ca da volumul la maxim! Poti apoi sa mergi sa-ti mai cumperi cateva CD-uri cu muzica preferata. Sau poti alege sa mergi la un concert sau la opera. Leul adora concertele scumpe, asa simti ca te rasfeti. Nu uita ca esti regele junglei.
In general nu are un
sport preferat, poate doar daca este vorba de tenis. Sporturile nu te intereseaza in mod special. Semnul tau este dominat de inima, asa ca poti avea probleme cu circulatia sangelui. Ti se poate face frig chiar daca te afli sub paturi. Ar fi o idee buna daca te-ai indrepta catre cursuri de aerobic.
Te simti bine atunci cand faci ceva pentru copii, asa ca nu mai exita si fa ceva caritabil pentru un copil sau ceva special pentru copilul tau. Copiii iti pastreaza mereu zambetul pe buze si te fac sa uiti de probleme.
Nu uita ca increderea este cheia personalitatii tale, iar daca este zdruncinata iti va fi greu sa mergi mai departe. Iti este destul de greu sa accepti o schimbare. Incearca sa-i ai in jurul tau in astfel de momente numai pe prietenii care te sustin. Increderea in tine si mandria ca ai realizat ceva te vor ajuta cu siguranta in situatii stresante. Nu uita sa te rasfeti de fiecare data cand realizezi cate ceva.

Fecioara: Organizeaza-te si mobilizeaza-te
Te pricepi foarte bine sa organizezi orice. Stii bine ce-ti doresti, asa ca putine piedici iti vor sta in cale atunci cand vrei sa faci ceva. Totusi, ai grija ca lucrurile carora esti devotata nu merita toata munca ta. Te poti pierde atat de mult in detalii incat iti poate scapa viziunea pe termen lung asupra lucrurilor. Fa un pas inapoi acum si priveste ceea ce faci. Vezi daca poti da o parte din responsabilitati si altcuiva. Este destul de greu pentru Fecioara sa faca lucrul acesta, dar vei vedea ca iti vei oferi mai mult timp liber si mai putin stres! Doar pentru ca te descurci bine in conditii de stres, nu inseamna ca trebuie sa traiesti mereu asa!
Cand stresul loveste, Fecioara simte nevoia sa detina controlul asupra tot ceea ce o inconjoara. La fel ca si Racul, Fecioara poate "mesteca" o problema prea mult si pentru timp indelungat. Dar spre deosebire de Rac care se bazeaza pe intuitie, Fecioara prefera logica si solutiile practice. Ai rabdarea atat de mare, incat intorci problema pe toate partile, nu lasi nici o piatra neintoarsa. Dominata de Mercur, Fecioara este foarte inteligenta si comunicativa. In timp ce Gemenii se bazeaza pe parerea celor din jur, Fecioara prefera documentele, studiile si faptele. Este mai pragmatica, dar nu foarte flexibila.
Cand simti ca nervii iti sunt intinsi la maxim, preferi sa inchizi usa biroului si sa lucrezi in continuare la proiecte. Poate fi o zi superba afara, iar prietenii si familia vor "trage" de tine sa iesi din casa, dar nu vei ceda. Organizarea este cea mai buna terapie pentru tine. Mediul din jurul tau (chiar si continutul posetei tale) arata tot timpul cum te simti. Sa arunci lucruri vechi sau sa-ti reorganizezi lucrurile sunt actiuni care arata ce simti. Trebuie sa te simti productiva - numai asa vei rasufla usurata.
Stomacul este cel mai tensionat atunci cand esti suparata. De aceea atunci cand esti stresata mananca ceva usor. Spre deosebire de Rac care prefera mancarurile pentru copii, tu vei opta pentru
fructe si vegetale si vei deveni chiar si vegetariana pentru o vreme. Tine un jurnal, scrie-ti acolo toate gandurile. Iti poti folosi supararea pentru a scrie scenarii de film, indiferent daca sunt scurte, sau poate chiar si o poezie. Folosirea mainilor in diverse hobby-uri te poate relaxa. Inotatul, mimatul, cantatul la pian sau orice altceva de genul acesta te va face sa te simti bine. In timp ce faci asa ceva, vei gandi mai bine. Cuvintele incrucisate sau puzzle-ul te pot atrage, din moment ce iti plac astfel de provocari. Incearca si jocurile pe care sa nu le joci de una singura, cum ar fi Monopoly, Scrable sau jocuri complexe de carti precum bridge, poker.
De obicei Fecioara doreste sa aiba un animal in casa. Daca ai unul, joaca-te cu el. Daca nu ai, este timpul sa adopti un
catelus sau o pisica. Din fericire pentru tine, esti cel mai adaptabil semn al pamantului dintre toate cele patru. Alunga-ti grijile! Fa o pauza si relaxeaza-te. Zilele bune trebuie sa apara!

Balanta: Comunicativa, frumoasa
Atunci cand este stresata, Balanta trebuie sa se intalneasca cu prietenii - cu cat sunt mai multi, cu atat mai bine. Nu este o singuratica. Semn cardinal, nu are probleme cu schimbarile - vor doar sa se asigure ca au luat decizia potrivita. Ca semn al aerului, iti place sa atragi oamenii in jurul tau si sa le afli parerea in legatura cu ceva ce te preocupa. Foarte inteligenta, Balanta se lasa rareori dominata de emotii. Este mereu in cautare de noi informatii, trucuri pentru a gasi in final ceea ce cauta. Dominata de Venus, este domolita de aranjamente frumoase. Ia-ti laptop-ul in gradina sa lucrezi, aseaza-ti un buchet cu flori proaspete pe birou, adauga ceva personal in camera de hotel (o fotografie sau doua sunt de ajuns) atunci cand esti plecata. Pentru ca iti place frumosul, vei sta si ceva timp in fata oglinzii atunci cand te pregatesti pentru un interviu sau o prezentare. Nu te lua dupa altii - este preferabil sa arati tot timpul bine.
Ca sa te simti si mai bine, apeleaza la un centru de frumusete si
tratament. Chiar si un masaj ar fi bun. Locul cel mai afectat de stres este mijlocul, asa ca un masaj in zona aceasta face minuni. Vei beneficia foarte mult in urma unei vizite la un astfel de centru. Din fericire, aici gasesti si mancaruri usoare care sa-ti ajute stomacul. Daca nu-ti permiti asa ceva, poti planifica o zi relaxanta acasa, unde vei fi dadacita de familie sau iubit. De la mic dejun in pat, o baie relaxanta, pana la un masaj pe tot corpul cu o crema aromata - totul te va relaxa. Si pentru a incheia o zi perfecta, fa o rezervare pentru cina de doua persoane. Unele Balante se relaxeaza citind un caz interesant, ca doar Balanta domina justitia. Iubeste mirosurile bune, asa ca descoperirea unui nou parfum o va face sa se simta bine. Sa-ti aranjezi florile in casa sau pe cele din gradina cu siguranta te va face sa te simti bine. Iar cand este vorba de sunete, Balanta exceleaza, asa ca asculta ce muzica doresti. Canti la chitara, pian sau alte instrumente? Perfect! Fa putina repetitie.
In incheiere: din moment ce cunosti asa de multi oameni, multi sunt inevitabil faimosi si plini de succes. Asa ca nu ezita sa suni unul sau doi pentru preferinte sau pentru
sfaturi. Oricum, stii cum vine vorba "nu conteaza numai ce stii ci si pe cine stii"!

Scorpion: Mereu in cautare de inspiratie
Este una dintre cele mai intense zodii. Schimbarile nu sunt usor de acceptat de Scorpion, singurul semn de apa fix. Esti foarte determinata in ceea ce faci, dar daca persistenta este punctul tau forte, flexibilitatea este cel slab. Nu incerca sa controlezi prea multe elemente in viata ta - fii sigura ca unele evenimete nu pot fi controlate.
Intuitia este cea care te ajuta sa "navighezi" cand apele sunt tulburi. Instinctele unui Scorpion sunt mereu corecte, indiferent daca este vorba de afaceri sau de viata personala.
Iti place, mai mult ca oricarui alt semn, sa ai intimitate, sa-ti petreci o parte din timp singura. Pluto, planeta care domina aceasta zodie, te poate face uneori sa fii constransa de munca ta, asa ca uneori este necesar sa lasi munca la o parte. Astrologul vede casa Scorpionului ca pe una mare, frumoasa, cu o gradina aranjata si, cel mai important cu vedere la mare (este perfecta pentru visatori!). Apa este esentiala pentru semnele fidele ei, asa ca daca simti ca stresul este prea mare mergi pe malul marii, pe malul unui lac sau a unui rau. Da drumul la robot cand pleci de acasa si renunta la celular.
Meditatia si rugaciunile sunt bune pentru Scorpion. Este un semn spiritual si de obicei este interesat de religie.
Exercitiile de yoga sau de tai chi sunt bune pentru tine, la fel cum este si alergatul (preferabil pe malul unei ape), mersul pe bicicleta sau ridicarea greutatilor. Iti place sa concurezi mai degraba cu tine decat cu altii, fiind mereu in cautare de perfectionare.
O metoda buna pentru a te mai linisti este folosirea unui ritual personal, ceva facut de tine si numai pentru tine. Adica daca ti-ai pierdut catelul, ai fost concediata, ai castigat un concurs de frumusete sau vrei sa-ti ceri iubitul in casatorie, fa un mic eveniment din asta. Ritualul poate fi unul mic (iti scrii sentimentele fata de un iubit de care tocmai te-ai despartit si apoi arzi ceea ce ai scris alaturi de toate scrisorile de
dragoste pastrate) sau unul mare (o inmormantare pentru catelusul tau). Incearca sa nu-i alungi pe cei dragi din viata ta. Un Scorpion care are probleme este greu de inteles. Cand stresul isi face aparitia, te intepartezi mult de familie si prieteni. Uneori ramai izolat mult timp, stresul ridicand bariere de netrecut in jurul tau.
Ai nevoie de afectiune, te va ajuta sa treci peste perioada grea, dar cei dragi nu se vor mai apropia de tine daca ii respingi tot timpul. Deschide ochii putin, vezi cum stau de fapt lucrurile. Accepta si ofera dragoste.

Sagetator: Rezolva-ti problemele, fii filozof
Dominat de Jupiter, rar este scos din sarite. Te descurci bine atunci cand vine vorba de o schimbare. Singura ta problema pare a fi optimismul. Iti place sa mergi repede mai departe, iar detaliile te plictisesc imediat. Aceasta combinatie te poate pacali de multe ori, din moment ce poti scapa din vedere ceva important sau poti judeca gresit o situatie. Ai grija sa ai in jurul tau prieteni care nu lasa detalii sa le scape (Gemeni, Pesti sau Balata) sau angajeaza un semn al focului (Fecioara, Taur, Capricorn) care sa te asiste.
Cand viata devine grea, da o fuga la sala. Nimic nu te poate elibera mai repede de
stres decat o transpiratie buna. Dar si o iesire cu cainele la plimbare poate fi benefica. Poti inchiria un cal pentru o ora si sa calaresti prin parc, sau sa inveti sa joci polo. De obicei te simti bine atunci cand nu esti inchis in casa.
Sunt multi Sagetatori care nu iubesc sportul, dar iubesc mersul pe jos. Asta este tot ceea ce fac, dar merg atat de mult incat noi ceilalti ramanem in praf. Cand se afla in miscare, isi deschid ferestrele mintii si isi lasa mintea libera pentru noi idei.
Daca vrei sa te distrezi, citeste ziarul si vezi programul de la circ sau de la zoo. Si ia cu tine si prieteni optimisti. Alege Leu, Berbec, Gemeni, Varsator sau Balanta. Semnele de apa pot fi prea emotionale pentru tine, iar cele de pamant prea serioase.
Iubesti cartile, asa ca da o fuga pana la cea mai apropiata librarie si vezi care este ultima oferta de carti. Te-ar putea atrage biografiile unor mari personalitati care au infruntat provocarile vietii cu mult curaj, si sunt gata sa-ti ofere secretele lor.
O dicutie indelungata cu un preot, rabin sau alta peroana religioasa te poate stimula. Alt fel prin care se poate relaxa un Sagetator este o dupa amiaza educationala. Iti place sa inveti, asa ca mergi si asculta un expert care vorbeste despre problemele care te intereseaza. Oricum nu trebuie sa fie vorba de ceva care te nelinisteste. Incearca un curs despre vinuri, sariturile la piscina, poezie moderna, bucatarie chinezeasca. In cele din urma, ar fi bine sa te gandesti si la o scurta excursie. La fel ca si Gemenii, Sagetatorul adora calatoriile. Asa ca fii cu ochii mereu deschisi pentru a prinde reducerile. Un week-end la Londra sau o excursie cu cortul te va pune pe picoare imediat, iti va schimba punctul de vedere.
Pentru ca esti indepenedent si nu ai cu cine sa calatoresti, nu este cazul sa-ti faci probleme. Sa vizitezi Notre Dame, sa stai dimineata cat de mult vrei tu in fata unei cafele si a unui croissant si sa vizitezi ce muzeu doresti. Suna bine, nu? Gandeste-te si ia o decizie.

Capricorn: Redirectioneaza-ti energia
Capricornul este un semn care iubeste munca, iar atunci cand apare si stresul, instinctul le spune sa munceasca si mai mult, cu mai multa intensitate. Saturn, planeta care domina aceasta zodie, te obliga sa-ti asumi responsabilitati.
Iti plac solutiile practice si realiste si iti place sa duci lucrurile pana la capat. Cu siguranta stii ce vrei. Pericolul este ca te poti pierde atat de mult in munca ta, incat sa uiti de ce ai pornit la drum. Asa ca asigura-te ca proiectul la care lucrezi merita toata munca ta. Si inca ceva: daca iubitul se plange ca nu mai ai timp decat de munca ta este cazul sa-ti schimbi programul.
Pentru ca esti un semn de pamant iti place mai mult sa mergi la munte decat la mare. O zi in care sa urci pe munte, sa descoperi lucruri noi poate face o noua persoana din tine. Un joc de fotbal cu prietenii prinde bine, dar ai grija de genunchi, partea sensibila a Capricornului. Esti foarte sociabil, dar nu-ti place sa iesi in locurile ieftine, asa ca atunci cand vrei sa iei masa cu un prieten alegi un restaurant intr-un club sau un local cu semineu.
Majoritatea Capricornilor au ca hobby investitiile. Altii prefera sa colectioneze timbre sau monede. Din moment ce-ti place istoria, te poti relaxa in fata canalului Discovery. Alta metoda ar fi sa hoinaresti prin magazinele cu antichitati. Capricornul este apropiat de un parinte. Asa ca sa nu te mire daca ai sa-l vezi tot timpul in atelier cu tatal sau tinandu-i companie mamei in bucatarie. Doar ei te cunosc cel mai bine si stiu ce sa-ti spuna atunci cand nu esti in apele tale. Poti opta si pentru o comedie - fie ca este una noua sau una pe care doresti sa o revezi. Sau poti accesa unele site-uri amuzante.

Varsator: Comunicare, imprietenire, schimb de idei
Cei din jurul tau foarte rar stiu cand tu esti suparata, pentru ca iti ascunzi foarte bine sentimentele. Poti fi la fel de stresata ca si ceilalti, doar ca nu arati.
Ca semn al aerului, o iesire cu prietenii la o bere iti poate face foarte bine. Poti sa organizezi si o petrecere la care tinuta sa nu fie obligatorie. Iti place sa povestesti prietenilor despre ce ti se intampla si sa auzi parerile lor. Dar in final, ei sunt cei care iau deciziile. Singura ta greseala este ca iti plac atat de mult petrecerile incat te poti pierde in ele.
Nu accepti foarte usor schimbarile, chiar daca zodia ta este dominata de viitor. Cand esti foarte stresata, in relatia ta, te poti simti ingradita. Incearca sa-i spui iubitului ca inca il mai iubesti dar ai nevoie de putin timp pentru tine. Ai obiceiul sa schimbi totul intr-o zi, fara a mai lasa timp de explicatii. Partenerul va crede ca el este problema, ceea ce este departe de adevar.
De obicei, Varsatorul devine liderul grupului. Dar atunci cand este prins cu munca, uita de cei apropiati.
Uranus, planeta care domina aceasta zodie este cea a schimbarii si a creativitatii. Cheia succesului este sa accepti si ideile altora in proiectele tale. Iti place tot ce este nou in materie de tehnologie, asa ca te alinti chiar daca nu ai bani.

Pesti: Lasa-ti timp sa visezi
Cand un Peste e stresat, tot ceea ce vrea sa faca este sa se ascunda de lume. Ultimul lucru pe care il doreste este sa-si structureze viata. Dominat de Neptun, Pestele este ca un burete care absoarbe sentimentele din jurul lui. Unii te pot numi cameleonic, dar asta este arma ta secreta, care te ajuta intr-o lume cruda cateodata. Trebuie sa-ti creezi propria realitate, atunci cand viata e prea grea. Da-ti timp de visare zilnic si astfel vei avea succes.
In timp ce Racul ofera mancare pentru a-si arata dragostea si Scorpionul ofera
sex, Pestii ofera prietenie familiei si oamenilor pe care de-abia ii cunosc.
Atunci cand esti foarte stresata fa o plimbare, de preferat in apropierea unei ape. Mergi singura sau cu cineva care te iubeste. Nu iti permiti sa pleci undeva? Atunci fa o baie lunga cu mult spumant, inoata intr-o piscina sau profita de o jacuzzi. Ai putea sa cumperi si cativa pesti tropicali la care sa te uiti cand vrei sa te relaxezi.
Pestii iubesc filmele si nu se simt bine daca nu merg regulat la cinematograf.
Adora sa-si cumpere pantofi - ceea ce este tocmai bine pentru picioare, zona sensibila a acestei zodii. Bine ar fi sa mergi sa dansezi, dar numai daca alegi o melodie romatica. Daca ai avut o zi obositoare, ai grija sa iti faci patul cat mai confortabil inainte de plecare. Daca pana acum nu foloseai perna, este cazul sa o faci. Poate ca ar fi bine sa-ti iei si o noua pijama.
Pestilor nu le place sa se agite prea mult in bucatarie, daca nu sunt in apele lor. Asa ca alegerea unui restaurant, de obicei cu specific marin, este o idee buna. Isi mai pot gasi linistea prin rugaciune si meditatie. O excursie in apropierea unei manastiri este binevenita. Si reusita, mai ales daca nu lasa numarul de telefon sefului sau familiei. Sa se concentreze asupra problemelor altora este o metoda sigura pentru Peste pentru a uita de propriile probleme.