Magie si farmece

Icoane ieftine ortodoxe

Icoane ieftine ortodoxe
icoane

Metode de a recunoaste "puturile energetice" si locurile sfinte

Puturile sunt cel mai usor de recunoscut, desi ele nu au forme geografice unitare: se pot afla la ses, in plina campie, in oras sau pe varful unui munte.Singurele elemente care ajuta la despistarea lor sunt efectele acestor puturi  asupra organismelor vii:

-In asemenea locuri vegetatia este ft saraca.Foarte rar cresc aici plantele nobile, folosite in magia ierburilor de leac.De cele mai multe ori, fie intalniti suprafete aride (desi nu sunt neaparat bolnavicioase , iar vegetatia, in mod normal, s-ar fi putut dezvolta), fie cresc numai balarii. Dintre plantele folosite de vrajitoare, numai cele care sunt otravitoare pot creste deasupra puturilor energetice.Acolo, in afara de maselarita sau matraguna, puteti gasi barba ursului, curcubeu, coltii babei, capul sarpelui,fierea pamantului, iarma surzilor.
De asemenea, in astfel de locuri malefice nu veti gasi niciodata arbori sacri.Traditia magica romaneasca  sustine ca arborii sacri sunt dublati de copii nereusite ale lor, care sunt malefice; astfel, alunul, arbore sacru, i se opune rachita si marului, marul paduret. Deasupra puturilor nu pot creste decat aceste copii malefice, arborii bleste.mati.
-Deasupra puturilor nu veti vedea niciodata animale care pasc, desi iarba poate creste pe asemenea suprafete.Ciobanii romani cunosc astfel de zone ierboase, de care insa oile se feresc.Traditia afirma ca nici o pasare, cu exceptia ciorilor, nu se aseaza in aceste locuri nefaste.De asemenea, deasupra puturilor nu exista musuroaie de furnici; e ft posibil sa vedeti insa gaurile micute in care traiesc paienjenii mari de camp.
-In aceste locuri bleste.mate, in realitate, insa incarcate cu energie malefica, un om se resimte dupa doar cateva minute de sedere: stari de lesin, somnolenta, toate simptomele care apar in cazul unui "furt energetic"sunt prezente.Asta deoarece un put functioneaza ca un "vampir energetic":  zona fiind puternic incarcata negativ, absoarbe  cu violenta energiile pozitive, benefice, pe care le transforma in opusul lor.
Vrajitoarele folosesc aceste zone malefice pt doar doua tipuri de magie: pt farmecele agresive, specifice magiei negre( caz in care sunt folosite si plante magice care cresc deasupra puturilor), sau pt tehnicile de invocare a duhurilor din celalalt taram, care nu fac nici ele obiectul acestui volum.
Locurile sfinte pot fi recunoscute ceva mai greu , fiindca nu exista saracia si dezolarea de deasupra puturilor, mult mai usor de depistat.
In asemenea locuri vegetatia este bogata, in special cea formata din plantele nobile, de leac.Tot aici cresc arborii sacri, brazii, stejarii, mestecenii, frasinii, salciile.